Feriehus i Tyrkia og et utall reiser til Montenegro, Bosnia og Kroatia la grunnlaget for en fascinasjon for østeuropeisk musikk, språk og kultur. Åpenheten og den inkluderende nysgjerrigheten som møtte Signe, gjorde sitt til at dragningen mot den balkanske kulturen festet seg hos den unge bassisten.

Den musikalske inderligheten og rytmekompleksiteten i balkanhalvøya sin kulturarv har fått Signe Førre til å ville blande dette sammen med den særegne norske musikktradisjonen. Ut kommer et helstøpt nytt utrykk der Signe leder en kvartett som har tentakler ut i et vidt spekter av sjangere. Signe Førre synger blant annet på serbisk, bulgarsk, bosnisk  og tyrkisk i tillegg til å utgjør selve bånngrooven i låtene, gjennom sine vakre 1800 kontrabass.

Jo Asgeir Lie på trekkspill, Kåre Opheim på trommer og Torbjørn Økland på strengeinstrumenter utgjør en spennende og stødig innpakning til låtene signert og arrangert av Signe Førre. Responsen fra Balkanhalvøya har vært overveldende, og tysk booking er i gang med å legge turne i München og Nürnberg.

Fagert er en kjærlighets erklæring til Balkan, tradisjonsmusikk, inkludering og fellesskap skapt av Signe Førre, Voss.

Utgivelsen kommer på LP og digitalt.

Lanseringsturné 2024:
28 oktober - Herr Nilsen, Oslo
29 oktober - Agora Kulturkafé, Hønefoss 1 november - Mandelhuset, Tysnes
10 november - Hilmarfestivalen, Steinkjer