TA281
Foto: Trond Stegarud

Denne nye produksjonen har han viet til en av de store hardingfelebautaene i Telemark, Johannes Dahle (1890-1980) fra Tinn. Johannes lærte slåtter av bestefaren sin, Knut Dahle (1834-1921). Knut var hovedkilde til Edvard Grieg sitt opus. 72, som kanskje er et av Griegs mest sentrale verk. Knut Dahle er altså en svært betydelig brikke i norsk musikkhistorie.

Johannes komponerte et stort antall slåtter, og nå er vi inne ved kjernen i det som Lars-Ingar har festet til rillene denne gangen, nemlig slåtter signert av Johannes Dahle. Lars Ingar har tatt for seg kjente og mindre brukte slåtter, som helten Johannes Slåttene etter Johannes slutter aldri å overraske sier Lars-Ingar. Alle detaljene, tonaliteten og grooven har vært sjelsettende for spelemannen fra Vestfold, som har dykket langt ned i slåttematerialet etter legenden Johannes Dahle. 

Ikke bare har musikken grepet Lars Ingar, men også geografien og kulturen. Den fenomenale spelemannen Lars-Ingar Meyer Fjeld har falt pladask for mannen, myten, musikken og kulturen; Johannes Dahle og Tinn.etterlot seg etter et langt, rikt liv som spelemann. 

Innspillingen er gjort ved Juke Joint studio i Notodden. Anders E. Røine har vært produsent.

Albumet kommer ut digitalt og på vinyl.