Folkesangeren Margrete Nordmoen fra Hedmark slapp plata Skal du langt under Landskappleiken i Trysil, fredag 29. juni. Same dag konkurrerte ho i folkemusikkens formel 1-klasse. Vokal folkemusikk / kveding og vann heile klassa!

Sammen med Annar Nohre By på gitar/sang og Vegar Vårdal på fele, har hun spilt inn et lite knippe låter som har levd lenge øst i skoga i Hedmark.

Repertoaret er variert, det byr på alt fra såre kjærlighetsviser og het romantikk, til vare bånsuller og heftig dansemusikk! Det er tradisjonsmusikk og sanger fra områder der Margrete kommer fra, bor og har tilknytning, altså Trysil/Engerdal, Hedmarken, samt Østerdalen og Finnskogen. Uttrykket varierer mellom Margretes stemme alene, på folkesangerens tradisjonelle vis, og arrangementer med de tre musikerne i lekent samspill.

Plata gis ut på Ta:lik records, og er støttet av Rådet for folkemusikk og folkedans, Hedmark folkemusikklag, Stange, Elverum og Trysil kommuner. Den er innspilt, mikset og mastret av Tor Magne Hallibakken. Annar Nohre By og Margrete Nordmoen har vært produsenter.

 

Musikere:

Margrete Nordmoen - sang
Annar Nohre By – gitar, tramp og sang
Vegar Vårdal - feler

Arrangementene er laget av de tre musikerne i fellesskap.


Kilder til sangene og musikken på plata:

 

Sangene på plata er hentet fra bøker og arkiv-opptak: Østerdalsmusikken (Ole Mørk Sandvik 1943), Solørmusikken (Atle Lien Jenssen 1996), Det hendte sig en Lørdagskveld (Atle Lien Jenssen,2011), Mine Strenger – Gamle musikktradisjoner fra Trysil (TKDS 1997), Sjugurd og Trollbrura – Sangtradisjoner frå Solør, Odal og Finnskogen (Nordic Sound 2002) og til slutt kassetten med «stor K» som endelig ble gitt ut på CD i fjor: I fedres arv – arkivinnspillinger fra Engerdal (TA:LIK 176CD).