Under tiden har det blitt 15 albuminnspillinger i tillegg til å medvirke på en rekke album for andre artister. På Festspillene i Harstad gjennomførte Ragnhild en live plateinnspilling i Festspillprogrammet. Motivasjonen for dette er at Ragnhild trives aller best i møtet med publikum. Det er i dette øyeblikket hun som musiker kan oppleve at «alt klaffer». Dette er vanskelig å definere, men det er dette udefinerbare hun drømmer om å fange på sitt neste album.

 

  • Det er en enorm luksus det å få skrive ny musikk, velge repertoar, lete i gamle arkiv etter gode gamle slåtter, invitere med medmusikere, legge premissene for prosjektet men såpass frie rammer at alle trives og bidrar med sin musikalske personlighet, fortelle historiene til et publikum, lage en god konsert. Ikke alltid at det hele blir 100% selvsagt, men om jeg hadde klart å fange opp noe av dette på en plate, så er jeg fornøyd. Jeg skal i hvert fall prøve! Ragnhild Furebotten

Riksscenen i Oslo spurte Ragnhild om å sette sammen en konsert i forbindelse med kvinnedagen 8.mars i 2014, og hun inviterte med seg svenske Emilia Amper som da var et helt nytt bekjentskap, i tillegg til mangeårige samarbeidskollega Frode Haltli. Kjemien var umiddelbar mellom de tre og har ført til en rekke ulike samarbeid og konstellasjoner siden den gang. Igjen var det Ragnhild som tok initiativet og inviterte musikerne nordover for å være med på en opplevelse av en albuminnspilling, sammen med et lydhørt og fantastisk publikum under Festspillene i Nord-Norge, Harstad. Innspillinga består i hovedsak av nyskrevne slåtter av Ragnhild Furebotten som gjenspeiler livets helomvending de siste fem år, både på godt og vondt.

Ragnhild Furebotten – fele

Emilia Amper – nyckelharpe

Frode Haltli – trekkspill

LIVE plateinnspilling fra Festspillene i Nord-Norge

 

Medvirkende

Emilia Amper
Emilia Amper er en av Sveriges mest prisbelønte folkemusikere, med både svensk og amerikansk grammynominering, Spellemannspris, NPY prisen for komposisjon, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, verdensmestertittel i nyckelharpe og Riksspelman!

Med mye kunnskap og kjærlighet utforsker Emilia nyckelharpens muligheter i musikken fritt mellom sjangergrensene. Hennes utstråling, virtuositet og energi berører publikum.

 

Frode Haltli
Frode Haltli utvikla tidlig svært gode tekniske ferdigheter på sitt instrument, i tillegg til en grunnleggende og dyp musikkforståelse. Med dette talentet har han beriket norsk og internasjonal musikk på tvers av sjangrer i over 20 år. Han har gitt ut flere album på prestisjetunge ECM, spilt inn Arne Nordheim sin musikk for akkordeon, samarbeid med musikere som Trygve Seim, Maja S. K. Ratkje og Ragnhild Furebotten, komponister som Bent Sørensen og Hans Abrahamsen, og gruppa POING, laga musikk til teater og ulike bestillingsverk.