Morgonrode tar deg med inn i et magisk, musikalsk landskap der tradisjonelt slåttespill veves sammen med egne tekster, og bandets egne komposisjoner smelter sammen med improvisasjonspartier farget av gruppas nyanserte og varierte bakgrunn. 

Morgonrode brakdebuterte med Spellemannpris, folkelarmnominasjon og strålende kritikker med bandets selvtitulerte «Morgonrode» i 2019. I 2020 kom gruppa med sitt andre album med den underfundige tittelen "Du milde verden». Morgonrode er en eldre skrivemåte for «morgonrauda», den røde himmelen ved soloppgang, og er et godt bilde på bandets måte å lage folkemusikk på. Her står musikken fritt til å utfolde seg i nye himmelretninger etterhvert som soloppgangen tiltar og solstrålene brer seg utover dagen. Gruppa består av noen av landets ypperste, mest kreative og ettertraktede musikere, og har etter flere aktive år vokst tett sammen. Med den klanglige rikdommen av tre feler, langeleik, resonansstrenger, kontrabass og trommer, kombinert med fremoverlente groover og godt driv, har Morgonrode spisset sitt særegne banduttrykk og framstår som mer enhetlig enn noen gang.
 

TA278

Bak lydspakene har Bård Ingebrigtsen sørget for en levende og krystallklar lyd da plata ble innspilt i Naustet på Nesodden, noen vakre sommerdager i juni 2023. Videreforedlet ved mastering av Karl Klaseie. Inne i albumet kan du lese Frank Tønnesens (Tønes) bidrag
med vakker diktning for å skildre musikkens vesen. Alt sammen formidlet og uttrykt med grafisk utforming av Sindre Buraas.

Morgonrode fortsetter samarbeidet med plateselskapet Ta:lik som i likhet med de tidligere utgivelsene også gir ut dette albumet, både i digitalt format og i det kledelige vinylformatet. 

"Den raude himmelen ved soloppgang - ein ny dag kjem og ljoset tek over for myrkret. Det gamle er forsvunne og noko nytt og vakkert har erstatta det.»

Morgonrode er:
Rasmus Kjorstad: oktavfele, langeleik, sang, munnharpe
Helga Myhr: hardingfele, sang
Selma French Bolstad: fele, hardingfele, gitar, sang
Fredrik Luhr Dietrichson: kontrabass, sang
Andreas Skår Winther: trommer, sang

Konsertdatoer:
24.mai: Folkemusikkveka, Ål
5.juni: Kampen Bistro, Oslo
6.juni: Energimølla, Kongsberg
13.juli: Jørn Hilme-Stemnet, Fagernes