Paal paa Haugen, eller bedre kjent som Pål sine høner, blir på denne nye utgivelsen til Cecilie Authen, lekkert lastet inn i Steinwayflygelet og omtolket til sjelelig balsam. Det 109 år gamle vokalopptaket med Sibylla Lid åpner komposisjonen med alt den har å by på av mekanisk støy og suset fra en svunnen tid. Fascinasjonen for et tonespråk utviklet gjennom uminnelige tider drar Cecilie mot hvermannsens musikk fra eldre dager.

 

Cecilie Authen har på denne produksjonen, som er hennes 5. utgivelse, latt seg inspirere av den musikalske skattekisten fra Telemarks dype daler. Både Knut Buen, med sin komposisjonsrikdom og annen norsk musikkarv primært med opphav i fylket, har vært grunnlaget for innspillingen.  Cecilie har arrangert, komponert og improvisert over melodier og temaer fra folkemusikkens store tilfang der opphavsretten ikke alltid er så lett å bestemme og der generasjoner har finpusset uttrykket. 

 

Cecilie har med seg solide utøvere fra ulik sjanger-bakgrunn, både folkemusikk og jazzens tonelandskap i Norge. En av våre fremste hardingfeleutøvere,  Per Anders Buen Garnås, nevø av Knut Buen og medmusikant på en av Cecilies tidligere utgivelse fra 2016. Geir Sundstøl og Nils Økland kjent fra flere ulike kritikerroste utgivelser og prosjekt, samt Andre Kassen, Stig Sjøstrøm og Jan Olav Renvåg som alle utgjør et super lag som virkelig får fram Cecilie Authen sine ideer og tolkninger på en vakker og bunnsolid måte.