Om duoen skal oppsummeres i en setning vil det kunne bli noe sånt som «ambisiøse og med sans for det gode liv». Ja, for de har funnet sammen i sine felles interesser, ikke bare i musikken, men også i mat og drikke. Og mellom all denne kosen i å lage god mat, drikke noen deilige flasker vin eller morsomme drinker,har de øvd inn slåtter med ambisiøse, morsomme og fine arrangementer. Et innblikk i denne kosen og moroa med musikken får man i Mjøs og Stubsveen sin første duoplate med tittelen «Slåtter fra baren». «Dette er musikk som betyr svært mye for oss. Vi er opptatte av å spille slåttemusikken fra tradisjonsområder som fortjener enda mer oppmerksomhet.», sier duoen. De spiller nemlig i hovedsak musikk fra Nord-Norge og Engerdal, og dette er tradisjonsområder med en rik folkemusikk, men som tradisjonelt ikke har fått like mye oppmerksomhet som mange andre tradisjoner i landet. Ikke bare har de to spilt inn noen av de slåttene de liker aller best, de har også fått laget en drink til hver slått.
 

Foto: Ingrid Eriksen
Foto: Ingrid Eriksen


Kjøper du denne plata får du også et lite oppskriftshefte med på kjøpet. Duoen har nemlig fått bartender Lars Eide på deres favorittbar på Voss, Skrot, til å lage en drink til hver av slåttene på plata, og i heftet kan du altså finne oppskrifter på drinker som for eksempel «Avslørte engerdøler», «Proseccomasurka», «Ta meg til Elgshøen»

Johanne Løkensgard Mjøs fra Bergen fant veien inn i folkemusikken via musikk studier ved Griegakademiet, og har de senere årene gjort seg kjent som en av landets fremste folkemusikere på fele. Hun har sin folkemusikkutdannelse fra Ole Bull Akademiet.

Sigrid Stubsveen fra Engerdal startet felespillet i det lokale spellemannslaget og har siden dette tatt utdanning i folkemusikk på Norges musikkhøgskole, hun ble i 2020 kåret til Årets Unge Folkemusiker av FolkOrg. Med sine ulike utgangspunkt og tradisjonsområder har de i denne duoen funnet sammen i et særegent samspill.