Måten de kombinerer singer-songwriter-sjangeren med folkemusikk på, er ikke ulik det amerikanske visesangere gjorde på 60-tallet. Svevngangar forsøker ikke å skjule sin milde americana-flørt, men det er anstrøket av nordisk melankoli som merkes best. Med et lyrisk vokaluttrykk i sentrum.

Sangene kretser om lengsel, kjærlighet og død, slik singer-songwriteren skal. Med ordene til Garborg, Aukrust og Hauge – og flere andre størrelser fra den nynorske lyrikken – møter vi et språk som ikke lar lytteren høre med et halvt øre. Menneskets grunnvilkår beskrives med en poetisk kraft som har tiltrukket seg låtskrivere lenge. Også Edvard Grieg prøvde seg på Garborgs Vond dag, for å si det slik.

Frontfigur Jo Hegle Sjøflot (vokal, banjo, gitar, trekkspill og langeleik) skriver musikken. Han har en sammensatt musikalsk fortid; både som hammondorganist og fløytist i indiebandet Faircastle Four, i tillegg til å ha opptrådt med egne komposisjoner på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. I Svevngangar har han slått seg sammen med vokalist/nøkkelharpespiller Marte Gautneb og stumfilmpianist/komponist/multiinstrumentalist Kjetil Schjander Luhr.

I løpet av koronavåren 2020 gav Svevngangar ut to singler på plateselskapet Ta:lik. Debutalbumet slippes 27. august, med konsert på Riksscenen i Oslo samme kveld.

Albumet har fått tittelen Av natt, av ljos, etter en tekstlinje av dominikanermunken Arnfinn Haram, fra hans oversettelse av Yeats-diktet He Wishes For The Cloths Of Heaven. En låt som selvsagt er med på plata.