Ta84-alle520
Klikk på bildet for stor versjon


Saltenposten: Renhekla herlighet
Østlendingen: Overraskelsen
Avisa Nordland: En av årets beste plater
Nordlys: B+ i musikk
Fædrelandsvennen: Vitalt og fengende
Harstad Tidende: En liten perle
NRK Kulturnytt: Ett av de kuleste banda
Nye Troms: Framtidas tradisjonsmusikk
Dagbladet: Kulturtipset: Bandet serverer en herlig nordnorsk makramé

 

Hekla StÂlstrenger
Klikk på bildet for stor versjon

Båser er for kyr og det enkleste og beste er kanskje bare å kalle det Heklamusikk. En sjanger som handler om samspill, glede, tradisjoner, energi, akustiske intrumenter og musikalitet. En sjanger som har evnen til å få folk til å danse, le, gråte og klappe. En musikk som smyger seg inn og blir der. Et band som tar deg med inn i sin verden, åpner armene og lar deg få være en del av øyeblikket.

Hekla Stålstrenga ble dannet av Ragnhild Furebotten og Tore Bruvoll i 2005 som et bestillingsverk til festivalen Kalottspel i Målselv. I 2006 var de Ungkunstnere ved Festspillene i Nordnorge og i 2008 ble de Spellemannsnominert for den selvtitulerte debutplata. Siden da har de vært travelt opptatt med turnéer i Norge, så vel som Irland. De dro til Dublin for å skrive musikk til Hålogaland Teaters oppsetning av Charles Dickens "A Christmas Carrol".

TA84CD_DA1X22XX.indd
Klikk på bildet for stor versjon

De har samarbeidet med Tromsø Kammerorkester til stor hyllest fra presse og publikum.

Og, etter over ett års jobbing med oppfølgeren, endelig ferdigstilt sitt nye, etterlengtede album Makramé. Tittelen kom de fram til etter at de på Facebooksiden sin spurte om hjelp til å finne navn på plata. Makramé betyr kunsten å knyte tråder.

Plata ble nominert til Spellemannprisen 2011, og låta "Har du fyr" var A-listet på NRK P1 i 12 uker.

Våren 2013 går låta "har du fyr" som soundtrack til NRK mobil si eigenreklame. Åpningsfrasen i låta er "Ytterst i verden". Du kan sjå nrk-videoen på facebook eller sjå heile låta her: