Hekla Stålstrenga viser med det nye albumet igjen at de er Norges musikalske historiefortellere. ”Båtbygger Jo” som inngår en heller dårlig pakt med tykjen sjøl har vært a-lista på NRK P1 sommeren igjennom. Videre forteller albumet om sjømenns ville liv i ”Sjømannsbrud” og deres kjæresters fortvilte skjebne i den episke balladen ”Tusen tanker”. Å bo på de forblåste plassene med iskald grå himmel gir mening på grunn av varmen menneskene i mellom, forteller Ola Bremnes´ tekst ”Syvogtredve fem”.

Også personlige historier blir fortalt. Sanger Anne Nymo Trulsen giftet seg på forsommeren, og har fått brudemarsjen ”Hjerterdame” i gave av felespiller Ragnhild Furebotten. Med låta ”Myklebusten” gir bandet sin hyllest til musikerkollega Ole Jørn Myklebust, som også bidrar med trompet på plata.

Hekla Stålstrengas fascinasjon over de nordnorske dikterne Helge Stangnes og Ola Bremnes har ikke blitt mindre siden forrige utgivelse. Fem av de elleve låtene er med tekster skrevet av disse. For eksempel ”Vise ved Vintersolverv” signert Stangnes og Bruvoll, en sang som hyller mørketiden i nord.

Melodiene er i all hovedsak skrevet av Ragnhild Furebotten, mens Anne Nymo Trulsen og Tore Bruvoll også bidrar på albumet med sine melodier. Arrangementene har bandet i sin helhet stått for.

Dyrandé er produsert av Are Bredal Simonsen. Innspillingen ble gjort i Store Studio AS i Bodø mars 2013 med Are Bredal Simonsen, Trond-Viggo Solås og Hallstein Sandvin som teknikere. Den er mastret i Store Studio AS av Håvard Christensen.

Hekla Stålstrenga består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver ), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer).

Band: Hekla stålstrenga
Selskap: ta:lik records / www.talik.no
Distribusjon: Musikkoperatørene / Phonofile
Pressebilder/ cover: www.talik.no
Pressekontakt: Head of promotion / Nina Lauritzen
ISRC-kode: NOBGR1308010